FAQ

Partybiken uppfanns 1997 av Het Fietscafe i Nederländerna. Därifrån har idén spridit sig till många av Europas storstäder och även till USA. Endast enstaka fordon finns i Sverige.

Partybiken har tio cykelsadlar för cyklande och ytterligare fem platser längst bak på en bänk som vi kallar för avbytarbänken. Miniantal är sex personer. Det krävs för att man ska orka trampa runt hela ekipaget under en längre tid. 

Ja vår partybike är EU-godkänd för att framföras i trafik och kan cyklas både på allmän väg samt cykelvägar. Trots sin stolek räknas ekipaget som cykel och reglerna för cykel gäller.  

En Partybike kommer upp i en max hastighet av ca 15-20 km/h. Men då får du trampa järnet! Snitthastigheten är dock ca 10 hm/h

Bokning sker via hemsida, telefon, eller mail. Vid avbokning gäller att återbetalning endast kan ske om du avbokar senast 24 timmar innan din bokade tid. Vid senare avbokning kan vi tyvärr inte återbetala din avgift.  

Biken finns nere på First Camp Stensö direkt till höger på Campingområdet. 

I många europeiska länder är partybiken en ”beerbike” – en ölcykel. Både svensk lag och kommunala regler förbjuder både försäljning och drickande av alkoholhaltiga drycker på vår partybike. Det finns dock inget lagstöd för att hindra någon som druckit någon öl innan åkturen att cykla. Genom din bokning godkänner du villkoren som friskriver oss som arrangör ansvaret vid situationer som kan uppkomma om inte reglerna om alkoholförbud följs. Ta gärna med dig alkoholfri öl ombord – för den rätta känslan!

Partybiken väger 995 kg utan förare och passagerare. Den är 5,45 m lång och 2,60 m hög. Den har en bredd mellan sadlarna på 2,0 m och en hjulbas på 3,2 m.

Ja. Ta bara med dig din favoritmusik på USB så kör vi ut den i partybikens högtalarsystem.

Barn är välkomna på partybiken men alltid under ansvar av en vuxen. Orkar inte barnet trampa så får man sitta på avbytarbänken. För barn under 15 år är det obligatoriskt med cykelhjälm oavsett om man cyklar eller sitter bredvid. Hjälmar tillhandahålles av oss i begränsad omfattning.